Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door middel van onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte

2-DAAGSE ZORGDOMEINEN OVERSTIJGEN: ‘EXCELLEREN IN SAMENWERKING: SAMENWERKING EERSTE LIJN & SOCIAAL DOMEIN’

Datum

Donderdag 5 en dinsdag 31 oktober van 11.00 tot 19.00 uur

Locatie

Q-Academy (Oudlaan 4, Utrecht)

Kosten

€ 750,- p.p. (BTW-vrij) incl. studiemateriaal, deelnamecertificaat en catering.

Voor wie? Medewerkers uit zorgorganisaties die betrokken zijn bij (het opzetten van) regionale netwerken of samenwerkingsprojecten uit de VV&T, gemeenten (sociaal domein) en de eerstelijnszorg.

 

2-daagse Zorgdomeinen overstijgen: ‘Excelleren in samenwerking: Samenwerking eerste lijn & sociaal domein.

 

Het veranderende zorglandschap vraagt om samenwerking over de domeinen heen. Partijen zoeken deze samenwerking op in netwerkconstructies en samenwerkingsprojecten. Deze domein overstijgende samenwerking brengt nogal wat uitdagingen met zich mee!

De ontwikkeling van individuele organisaties naar integrale zorgnetwerken vraagt om samenwerking en leiderschap. Maar in de praktijk lijken perspectieven, doelstellingen en belangen van deelnemers niet altijd overeen te komen. Dit komt bijvoorbeeld voort uit ‘eigen taal’ en cultuur van de verschillende domeinen. (Ervaren) van hoge werkdruk kan daarnaast een belemmerende factor zijn bij het opzoeken van deze samenwerking.

Onderzoek, uitgevoerd door het Jan van Es Instituut (JvEI), toont aan dat regionale omstandigheden, het begrijpen van elkaars belangen en het elkaar vinden op inhoud en kwaliteit belangrijke elementen zijn om tot deze een succesvolle samenwerking te komen. Professionals willen wel, maar hoe kunnen deze samenwerkingsverbanden ook daadwerkelijk tot stand komen? De combinatie van functionele randvoorwaarden en het stimuleren van samenwerking helpen bij de implementatie.

Kijkt u over de grenzen van uw eigen domein? Welke uitdagingen komt u hierbij tegen? En hoe kunt u excelleren in samenwerking?

Samen met Q-Academy organiseert het Jan van Es Instituut de 2-daagse training ‘Zorgdomeinen overstijgen’. We analyseren samen met u de succes- en faalfactoren in de samenwerking, vergroten het bewustzijn over uw eigen rol binnen deze samenwerking en de invloed die u hierop heeft en we leren van geslaagde praktijkvoorbeelden.

De trainingsgroep wordt zodanig samengesteld dat deelnemers uit de verschillende sectoren elkaar ontmoeten. Hiermee vergroten we het inzicht in de belangen van de verschillende domeinen en kunnen wederzijdse verwachtingen en ervaringen worden gedeeld.

Na afloop van de training: Heeft u inzicht in de factoren die nodig zijn bij een domein overstijgende samenwerking. U weet deze op de juiste manier in te zetten om integrale- en ketenzorg tot een succes te maken.

DoelgroepMedewerkers uit zorgorganisaties die betrokken zijn bij (het opzetten van) regionale netwerken of samenwerkingsprojecten uit de VV&T, gemeenten (sociaal domein) en de eerstelijnszorg.

Kijkt u hier voor het programma per dag

Data: 5 en 31 oktober van 11.00 tot 19.00 uur

Locatie: Q-Academy, Oudlaan 4, Utrecht

Trainers: Myriam Martens, consultant en trainer bij Q-Consult Zorg en Dite Husselman, strategisch adviseur bij het Jan van Es Instituut.

AccreditatieDeze leergang is voor huisartsen geaccrediteerd met 12 punten. Voor andere beroepsgroepen kan na overleg accreditatie worden aangevraagd. Het Jan van Es Instituut is geaccrediteerd door het CRKBO.

Prijs: € 750,- per deelnemer (btw is niet van toepassing). Inbegrepen is studiemateriaal, deelnamecertificaat en catering.

Meer weten? Neem dan contact op met het cursussecretariaat: info@jvei.nl of 036 – 7670360.

 

Deze scholing zal mede ingevuld worden door Q-Academy

Top
Het Jan van Es Instituut wordt financieel ondersteund door het Investeringsprogramma Flevoland Almere