Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door middel van onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte

Leergang ‘Effectieve Integrale Zorg’

Datum

4 bijeenkomsten in de periode 15 december 2017 t/m 9 maart 2018.

Locatie

Jan van Es Instituut, Almere

Kosten

€1.950 p.p. (BTW-vrij) incl. studiemateriaal, deelnamecertificaat en catering.

Voor wie? Professionals en bestuurders die meer wetenschappelijke onderbouwing zoeken voor de inrichting van de integrale zorg 3.0, voor uw eigen ontwikkeling of voor de onderbouwing van uw integrale zorg in de eigen organisatie.

Leergang ‘Effectieve Integrale Zorg’

De zorg is in verwarring. Na een periode van evidence-based medicine en diseasemanagement waarin sturen op volumina in de zorg door indicatoren geschiedde, ontwikkelt de zorg zich nu richting waardegedreven en populatiegerichte zorg mede gebaseerd op de ervaring van de patiënt. Heeft de ketenzorg dan nog voldoende toekomst nu multi-morbiditeit meer de norm is. Moeten we dan de huidige diabeteszorg verder verbeteren of is het tijd voor een verandering. Hoe past dit in het beeld van de ontwikkeling van de integrale zorg en wat zijn de logische stappen naar de toekomst toe.

U heeft vast wel gehoord van Triple Aim en Value Based Health Care. En vraagt u zich ook af waar komt deze hype nu weer vandaan? De ontwikkeling leidt tot de huidige discussie over waardegedreven zorg; maar over welke waarde hebben we het dan? Professioneel gedefinieerde waarden of meer mensgeoriënteerde waarden; of is dat helemaal geen tegenstelling.

De huidige wetenschap is sterk beïnvloed door de professioneel gedefinieerde waarden van kwaliteit en biomedische uitkomsten. De transitie is in de richting van passende zorg, meer waarde voor de patiënt tot aansluiting zoeken bij de behoeften en beleving van de mens in de zorg. Op welk bewijs is deze ontwikkeling dan gericht? Is er eigenlijk wel bewijs dat deze waardegedreven gezondheidszorg tot betere uitkomsten leidt? Zo ja, tot welke uitkomsten dan?

In een exclusieve nieuwe leergang worden de theoretische achtergronden van de ontwikkeling van de integrale zorg nader uitgediept en de vertaling in de Nederlandse zorgpraktijk geduid. Uitleg wordt gegeven over de verschillende benaderingen in de ontwikkeling naar meer waardegedreven zorg toe. Getracht wordt om met de deelnemers tot een synthese voor de Nederlandse zorgpraktijk te komen.

Wilt u ook uitgedaagd worden om met meer onderbouwing de integrale zorg van de toekomst vorm te geven? Bent u ook nieuwsgierig naar de ratio en het bewijs van de verschillende benaderingen? En denkt u mee over in welke setting (populatie, ziektebeeld, zorgnetwerk) de verschillende benaderingen tot hun recht komen.

Programma

In deze exclusieve leergang van vier dagen brengen senior wetenschappers hun wetenschappelijke inzichten en begeleidt dr. Marc Bruijnzeels u naar de meer praktische vertaling.

De indeling per dag is als volgt, het uitgebreide programma volgt:

  1. Ontwikkeling van integrale zorg in historisch perspectief
  2. Waardegedreven zorg: wat willen we eigenlijk bereiken met integrale zorg?
  3. De organisatie en bekostiging van integrale zorg
  4. De implementatie

Doelgroep: Deze leergang is bedoeld voor die professionals en bestuurders die meer wetenschappelijke onderbouwing zoeken voor de inrichting van de integrale zorg 3.0 voor uw eigen ontwikkeling of voor de onderbouwing van uw integrale zorg in de eigen organisatie.

Data: Deze leergang bestaat uit vier bijeenkomsten (09.00-17.00 uur):

  1. Vrijdag 15 december 2017
  2. Vrijdag 12 januari 2018
  3. Vrijdag 9 februari 2018
  4. Vrijdag 9 maart 2018

Locatie: Jan van Es Instituut, Wisselweg 33, 1314 CB, Almere.

Accreditatie: Deze leergang is voor huisartsen geaccrediteerd met 24 punten. Voor andere beroepsgroepen kan na overleg accreditatie worden aangevraagd. Het Jan van Es Instituut is geaccrediteerd door het CRKBO.

Prijs: € 1.950,- per deelnemer (btw is niet van toepassing). Inclusief studiemateriaal, deelnamecertificaat en catering.

Meer weten? Neem dan contact op met het cursussecretariaat: info@jvei.nl of 036 – 7670360.

Top
Het Jan van Es Instituut wordt financieel ondersteund door het Investeringsprogramma Flevoland Almere