Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door middel van onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte

2-daagse ‘De juiste deskundigheid op de juiste plek’ – gericht op eerstelijnsorganisaties

Datum

Diverse data in 2017

Locatie

Almere of Eindhoven

Kosten

€ 995,- p.p. (BTW-vrij) incl. studiemateriaal, deelnamecertificaat en catering.

Voor wie? Praktijkmanagers, coördinatoren, directeuren, kwaliteitsmedewerkers en ondersteuners transmurale zorg van samenwerkende praktijken, gezondheidscentra, zorggroepen en huisartsenposten.

 

2-daagse ‘De juiste deskundigheid op de juiste plek’ – gericht op eerstelijnsorganisaties

 

Hoe de eerste lijn optimaal kan samenwerken met de nulde en tweede lijn

De zorgsector staat voor een groot aantal uitdagingen: Hoe houden we de zorg betaalbaar? Hoe zorgen we ervoor dat deze kwalitatief hoogwaardig blijft, doelmatig en vooral patiëntgericht is? Wat is de optimale balans?

Een van de mogelijkheden om de zorg betaalbaar te houden is ‘substitutie van zorg’. En daarmee bedoelen we dat de juiste deskundigheid wordt ingezet op de juiste plaats. Laagcomplexe zorg kan prima in de eerste lijn worden geleverd. Door een specialist, maar ook door een huisarts, indien deze de juiste kennis en vaardigheden heeft aangeleerd. Uiteraard kan ook een deel van de zorg van de eerste naar de nulde lijn worden verplaatst. Door zelfmanagement bijvoorbeeld. 

Vertrouwen in elkaar en het maken van goede afspraken over samenwerking tussen partijen zijn daarbij belangrijke voorwaarden – of dat nou gaat over specialist-huisarts, POH-patient of huisarts-medewerker wijkteam.

Deze leergang gaat in op bovengenoemde aspecten. Hij is uitermate geschikt voor mensen die in hun eigen (zorg)omgeving op zoek zijn naar de mogelijkheden en aanpak om deze verplaatsing van deskundigheid te realiseren.

De leergang bestaat uit twee modules en zal op twee plekken in Nederland worden gegeven: in het midden van het land (Almere) en in het zuiden (Eindhoven). In de eerste module zullen we het realiseren van de juiste deskundigheid op de juiste plek bespreken vanuit het perspectief van de nulde, eerste en tweede lijn en vanuit het perspectief van de zorgverzekeraar. Hoe kijken deze partijen hier tegenaan? Waarom is voor hen interessant? Of niet? Wat levert het op? En wat zijn voorwaarden voor succes?

Voor de tweede module kunt u kiezen uit praktijkvoorbeelden uit het midden/noorden van Nederland (Almere) of uit het zuiden (Eindhoven). Nadere informatie over de voorbeelden op die aan de orde komen volgt. Op het aanmeldformulier kunt u aangeven welke module u in welke plaats wenst te volgen.

Doelgroep: Praktijkmanagers, coördinatoren, directeuren, kwaliteitsmedewerkers en ondersteuners transmurale zorg van samenwerkende praktijken, gezondheidscentra, zorggroepen en huisartsenposten.

Kijkt u hier voor het programma per dag

Data en locatie:

De eerstvolgende reeksen vinden plaats op de volgende locaties/data:

Eindhoven (exacte locatie volgt)

  • woensdag 6 september (module 1) – Begeleiding: Marc Bruijnzeels, Jaap Doets (VvAA), Edwin Leutscher (CZ).
  • donderdag 5 oktober (module 2) – Begeleiding: Martine Timmermans (Bernhoven), Nathalie van Breugel (HOZL), Jeroen Frequin (HAP Achterhoek).

Almere (Jan van Es Instituut)

  • maandag 11 september (module 1) – Begeleiding: Marc Bruijnzeels, Jaap Doets (VvAA), Martine Poulussen (Menzis).
  • dinsdag 10 oktober (module 2) – Begeleiding: Antoinette Blok (Zorg in Houten), Puck Fillekes (Stichting Boog), Jeroen Frequin (HAP Achterhoek).

Op het aanmeldformulier kunt u aangeven welke locatie/datum uw voorkeur heeft. Het maximum aantal deelnemers per module is 16. Het minimum aantal is 10.

Accreditatie: De leergang is voor huisartsen geaccrediteerd met 12 punten. Voor andere beroepsgroepen kan na overleg accreditatie worden aangevraagd. Het Jan van Es Instituut is geaccrediteerd door het CRKBO. 

Prijs: €995,- per deelnemer (BTW is niet van toepassing). Inbegrepen zijn studiemateriaal, deelnamecertificaat en catering.

Meer weten? Neem dan contact op met het cursussecretariaat: info@jvei.nl of 036 – 7670360.

Top
Het Jan van Es Instituut wordt financieel ondersteund door het Investeringsprogramma Flevoland Almere