Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door middel van onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte

Congres de eerste lijn transformeert naar regionale samenwerking: ‘Hoeveel autonomie behoud ik?’

Datum

Vrijdag 3 november 2017

Locatie

Jan van Es Instituut, Almere

Kosten

€225,- (vrij van btw) per persoon.

Voor wie? Voor alle partijen die werkzaam zijn in de eerste lijn; professionals – huisartsen, verloskundigen, paramedici – bestuurders en leidinggevenden. Het congres is ook interessant voor specialisten.

 

Congres de eerste lijn transformeert naar regionale samenwerking: ‘Hoeveel autonomie behoud ik?’

 

Bij het inzetten van de beweging naar regionale samenwerking op het gebied van zorg, is de grootste – vaak belemmerende – kwestie: “Hoeveel autonomie behoud ik als medisch professional  (huisarts, specialist, verloskundige, paramedicus) ten opzichte van organisaties als ziekenhuis, GGZ, verzekeraar en gemeente”?

De meeste partijen die een rol spelen bij de eerstelijns zorg weten inmiddels dat regionale samenwerking essentieel is om adequaat tegemoet te komen aan de groeiende zorgvraag. Samenwerken is het opgeven van een stukje van je eigen autonomie in het vertrouwen dat je er meer voor terugkrijgt.

Wat betekent samenwerking voor uw bedrijfsvoering als uw praktijk/organisatie in een groter verband gaat werken? Tal van nieuwe vragen ontstaan:

  • “Mag ik nog zelf een contract met de zorgverzekeraar sluiten of moet ik me schikken?”
  • “Wordt de specialist ‘de baas’ over mij als huisarts?”
  • “Mag ik mijn personeel houden?”
  • “Ben ik straks een groot deel van mijn inkomen kwijt?”

Tijdens dit congres laten we zien hoe het overdragen van een deel van uw professionele en/of bedrijfseconomische autonomie daadwerkelijk loont; hoe u er meer voor terug krijgt.

We nodigen een aansprekende partij uit die ‘samenwerking op regionaal niveau’ succesvol op de kaart heeft gezet. Deze partij zal ingaan op de volgende vragen: Wat doen jullie nou concreet? Hoe zit de besluitvormingsstructuur in elkaar van alle betrokken partijen? Hoe vaak vergader je? Wie heeft het voor het zeggen? Hoe is de stemverhouding? Hoe zijn de financiële middelen verdeeld? Hoeveel autonomie hou ik als professional, als organisatie? Kortom: Hoe doe je dit nou echt?

Best practices uit Nederland tonen hoe deze autonomiediscussie in ons land wordt gevoerd.

Doelgroep: Voor alle partijen die werkzaam zijn in de eerste lijn; professionals – huisartsen, verloskundigen, paramedici – bestuurders en leidinggevenden. Het congres is ook interessant voor specialisten.

Save the date: vrijdag 3 november 2017, van 09.30 tot 17.00 uur. In grote lijnen is de inhoud van dit congres zoals hierboven – nadere informatie o.a. over sprekers, ontvangt u spoedig.

Locatie: Jan van Es Instituut, Wisselweg 33, 1314 CB, Almere.

Accreditatie: Dit congres zal voor huisartsen geaccrediteerd worden met 5 punten. Voor andere beroepsgroepen kan na overleg accreditatie worden aangevraagd. Het Jan van Es Instituut is geaccrediteerd door het CRKBO.

Prijs: €225,- (vrij van btw) per persoon. Inclusief (digitaal) studiemateriaal, deelnamecertificaat, lunch en catering.

Wilt u verzekerd zijn van deelname? Aanmelden is vanaf nu mogelijk!

Meer weten? Neem dan contact op met het cursussecretariaat: info@jvei.nl of 036 – 7670360.

Top
Het Jan van Es Instituut wordt financieel ondersteund door het Investeringsprogramma Flevoland Almere